Wat doen we?

Leren Ondernemen vzw heeft heel wat deelwerkingen die allemaal verbonden zijn en in elkaar overlopen.

Voor een korte uitleg, zie hieronder. Voor een uitgebreider omschrijving klik in de menu-balk hierboven op de projecten.

Vereniging waar armen het woord nemen

Als vereniging waar armen het woord nemen willen wij mensen samen brengen om te werken aan het uit de wereld helpen van armoede en sociale uitsluiting. Wil je hieraan meewerken, kom dan eens langs en dan kijken we welke rol je wil opnemen op de vereniging.

Je kan gewoon eens op bezoek komen voor een tas koffie en/of een babbel

Je kan vrij deelnemen aan de vele activiteiten

Je kan je engageren als vrijwilliger, je kan stage lopen

Of misschien kan je zelfs aan de slag als vaste medewerker als er een vacature is.

Dit zijn onze deelwerkingen:

Babybabbel (vzw De Mobil)

In het project babybabbel komen gezinnen met kleine kinderen (0-3 jaar) samen om te werken rond opvoedingsvragen. Heb je zelf jonge kinderen en wil je mee praten rond hun opvoeding dan is babybabbel misschien iets voor jou.

Contactpersoon: Annelies Sterckx (rechtstreeks nummer: 0487 90 59 33)

Kinderwerking ‘De Club’

In onze buitenschoolse kinderopvang kunnen ouders met hun kinderen terecht na de schooluren, op woensdagmiddagen en in de vakanties voor huiswerkbegeleiding, een creatieve vrijetijdsbesteding en opvoedingsvragen allerhande. Voor ouders in armoede is deze opvang gratis. Je kan als ouder ook mee nadenken over hoe de kinderwerking beter kan functioneren en hoe we beter kunnen inspelen op de noden van ouders en hun kinderen.

Contactpersoon: Ingrid Donders, Lien Vanbiesbroeck (rechtstreeks nummer: 0479 17 95 61)

Jongerenwerking

In onze 'proeftuin' gaan we op expeditie, op ontdekkingstocht met onze tieners (10-14 jaar) op zoek naar het vreemde en staan we stil bij hoe we naar de wereld kijken. Vertrekkende vanuit wat we kennen en kunnen en vanuit vriendschappen willen we de jongeren op deze cruciale leeftijd actief laten ontdekken, proeven, ervaren van wat anders is.

Contactpersoon: Ingrid Donders

Onderwijs

In het onderwijsproject proberen we de kloof tussen de onderwijsinstellingen en kinderen/jongeren/gezinnen in armoede te verkleinen via dialoog en anders leren. Elk jaar zetten we in op verschillende thema's.

Contactpersoon: Ingrid Donders

Sociaal Restaurant ‘De Drukkerij’

In ons sociaal restaurant komen dagelijks een 100-tal mensen langs voor een kop koffie, een goed gesprek, een gezonde en betaalbare maaltijd (gratis koffie, 1,8 € voor broodmaaltijd met soep, 2 € voor een warme maaltijd) en zoveel meer. Daarnaast werken er ook een enthousiaste ploeg mensen (werknemers, vrijwilligers, ...) die zich samen inzetten om van het restaurant een sociale, gezellige plek te maken. Kom eens langs, proef en ontmoet!

Contactpersoon: Laura Muyls of Ria Bernar

Sociale Kruidenier ‘leo m>’

In onze sociale kruidenier kunnen mensen in armoede terecht voor basisproducten aan een sociale prijs. Tegelijk is het ook een gezellige plaats om even met elkaar een babbel te slaan.

Contactpersonen: Swa De marrez (winkel) en Caroo Torfs (Coördinatie)

Energiesnoeiers ‘De Ecoploeg’

Een enthousiaste ploeg energiesnoeiers gaat op huisbezoek bij mensen in armoede om hen te helpen bij het besparen op de energiefactuur en de levenskwaliteit te verhogen. Deze energiescan is gratis en kan je heel wat kosten besparen.

Contactpersoon: Ingriet Engelen (rechtstreeks nummer: 0487 90 67 90)

Cultuurproject

Met ons cultuurproject willen wij vanuit de dingen die mensen kennen en graag doen samen creatief aan de slag gaan om nieuwe wegen in slaan binnen cultuurparticipatie. Wil je je creatief uitleven in groep, kom dan zeker langs!

Contactpersoon: Moo Laforce en Kim Theys

Groenproject

Met het groenproject willen we werken rond duurzaamheid op maat van mensen in armoede. Wil je mee nadenken en doen hoe groen ook sociaal kan zijn, doe mee!

Contactpersoon: Kim Theys

...

Leren Ondernemen vzw zoekt continue naar antwoorden op vragen van gezinnen die geconfronteerd worden met armoede en sociale uitsluiting. Nieuwe vragen leiden tot nieuwe projecten, waarin we met z'n allen actief willen uitproberen wat goede antwoorden kunnen zijn. Heb je ook een vraag, breng deze dan tot bij ons!

Je kan ons bereiken op 016 67 90 04 elke weekdag tussen 9u 's morgens en 17u 's avonds.